Zekeriya Herdem

Zekeriya Herdem

Uzmanından Öneriler
[email protected]

GERİDE NE BIRAKTIĞINIZ ÖNEMLİ

31 Mart 2022 - 22:56


İsanlar vefat ettiklerinde geride bıraktıkları en değerli miras nedir? Babam vefat edince eksik olmasınlar akraba ve komşular çok güzel sözler söylediler. Acınızı paylaşırken söyledikleri o an için sizi rahatlatsada zaman içinde unutuluyor.

Sızır’da  acil bankadan havale yapacaktım, dizüstü bilgisayarı olan bir dükkana girdim: 

Acil para havalesi yapacağım bilgisayarı kullanabilir miyim?”

Tabi ki buyrun” dedi.

“Beni tanıdın mı?” dedim

“Halil amcamın oğlusun… “ 
Devamında: 

“Babam yeni vefat etmişti, cami çıkışında beni çağırdı elini cebime soktu bir şey söyleme dedi. Baktığımda bir miktar harçlık koymuştu” 

Bunu anlatınca çok duygulandım…

Herdem’lerden bir ağabeyimiz ölmüştü, Ankara da oğluna taziyeye gittiğimizde:

“Halil amcam bir ihiyacın var mı, para lazım mı? Diye sordu, ondan başka soran olmadı…”

Konya da çalışırken çocuğunu Ünivesiteye kaydettiren akrabamız kadın:

Ben nişanlıyken nişanlım cezaevine düşmüştü. Herkes bir şey söyleyip moralimi bozuyorlardı. Baban komşumuz olarak nişanlımın mert, dürüst ve güvenilir biri olduğunu. Söylenenlere kulak asma nişanlını bekle diye bana sabır telkin ederdi. O’nu kardeşim ve ağabeyim olarak gördüm”

Buraya yazamayacağım 6-7 kişi daha benzer iyiliklerini söylediler. Anneme sordum çoğundan haberi yoktu. “Baban öğünmeyi sevmezdi o nedenle bana bile söylemezdi” dedi.

Benzer olayları anlatılınca hem mutlu oluyor hemde duygulanıyorsunuz. Babamın mütevazı bir emekli maaşı vardı. Onunla gönüller kazanmayı başarmış ki yıllar sonra o insanlar bana anlattılar.

Bu gün ölüm yıldönümü onu geride bıraktığı güzel hasletlerle anıyor ve arıyorum. Bize en güzel mirasını ADINI bıraktı… Allah rahmet eylesin ruhu şad mekanı cennet olsun…

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum