Şinasi KARA

Şinasi KARA

Ekonomi-Tarih
[email protected]

HERKES BANA KIZIYOR

04 Nisan 2024 - 20:25



İnsan yaşlandıkça, olaylara daha objektif göz ile bakabiliyor. Doğruları görüyor. Toplumu uyarma ihtiyacı hissediyor.  Doğruları yazdığım için bana kızan o kadar çok ki, say say bitmiyor.

1. Emekliler bana kızıyor.  Boşuna kızıyorlar. 

Toplumun emekliye ayıracağı fon, emekli sayısı arttıkça azalıyor. Limitler aşıldı. Ekonomik kurallar, limite geri dönmeye mecbur edecek. Emeklilik sisteminde reform yapılmaz ise, emeklinin maaşı artsa dahi, reel satınalma gücü azalacaktır.

2. İmamlar bana kızıyor. Boşuna kızıyor.

Kuranda imamlık gönüllük esasına dayanır. Para ile namaz kıldıran imam günah işliyor. En radikal islami devlet SUUDİ ARABİSTAN. Suudi arabistanda paralı imam yok. Suudiler, para ile din işi görenleri saptadığı anda kafasını kesiyor.

3. Tarikatlar bana kızıyor. Boşuna kızıyor. 

Tarik yol demektir. Vahdet dini islamda farklı yol yok. Tek yol var. Onu da KURAN  gösteriyor.  Kuranın emirlerine aykırı şekilde yol üstlenenler günah işliyor.  En radikal islami devlet SUUDİ ARABİSTAN. Suudi Arabistanda tarikat yok. Tarikat kurmaya kalkanların anında kafası kesiliyor.

4. Masonlar bana kızıyor. Boşuna kızıyor.

Üniversitelerin bu hale gelmesinin tek sorumlusu masonlardır. 1946 yılından itibaren, Üniversitelerin karar mekanizmasını ele geçirdiler. Kadrolara, kendi  adamlarını ve yakınlarını yerleştirdiler. Nepotizm geleneğini meşrulaştırdılar. Sonuç ortada, dünyada ilk beş yüze giren üniversitemiz yok.

5. Siyasiler bana kızıyor. Boşuna kızıyor.

Seçilmişler halkın iradesini temsil etmiyor. Atayanların iradesini temsil ediyorlar. Halk iradesini temsil etmedikleri için halka yabancılar. Parti fark etmiyor. Hepsi aynı.  Dar bölge seçim sistemine geçilmediği sürece bu düzen değişmez. Siyaset adamları, beklentilere cevap vermiyor. 

6. Ekonomik karar alıcılar bana kızıyor. Boşuna kızıyor.

Ekonomi bilimdir ve kurallar belirlenmiştir. Kurallara aykırı ekonomik uygulamaları sistem kabul etmez. Etmiyor.  Yazdıklarıma hiç kulak vermediler. Aksine bana kızdılar. Faizler yüzde 10 iken “8 e düşürmeyin, düşürdüğünüz taktirde yüzde 15 de kurtarmaz” diye yazdım.Hakarete uğradım. Şimdi faizler yüzde elliye çıkarıldı. Daha da artması bekleniyor.

7. İşçiler bana kızıyor. Boşuna kızıyor.

Ücreti, emeğin verimi belirler. Veriminden daha yüksek asgari ücret, maliyet enflasyonu olarak fiyatlara yansır. Ülkemizde emeğin verimi aylık bazda 450 dolar civarındadır. Hükümet brüt asgari ücreti 800 dolara yükseltti. Ancak, anında  yükselen ücret maliyete girdi ve fiyata yansıdı. Fiyatlar yükseldikçe, dolar bazında asgari ücret düşecek. Düşmenin sınırı aylık 450 dolardır. 

Şu anda dolar 32 lira civarında. 24 bin lira ile 750 dolar alınıyor. Bu seviyede işçi ücretini ekonomi kaldırmaz. Nitekim, üretici fiyat endeksi,tüketici fiyat endeksinin önünde gidiyor. Bunun anlamı, maliyetler yüksek, mecburen iş adamı her ay fiyatı yükseltiyor.

8. İmam Hatip öğrencileri bana kızıyor. Boşuna kızıyor.

Ülkenin imama ihtiyacı sınırlı. Sınıra ulaştıktan sonra, eğitim meslek üretmez. Amele üretir. İmam hatip liselerinde okuyanları amelelik bekliyor. 

Şinasi Kara

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum