Recep BAYRAKTAROĞLU

Recep BAYRAKTAROĞLU

YENİRENK MEDYA YAYINCILIK REKLAMCILIK
[email protected]

Özgürlük ve mutluluk birbirine bağlıdır...

18 Ocak 2023 - 10:49

Değerli dosatlar;
#özgürlük ve #mücadele  konusunda yaşanmış çok güzel bir hikaye'ye denk geldim. Aynen paylaşıyorum.
***
Olay, Karnataka'daki Kombaru Mabedi'nin yanında bulunan dinlenme evinde gerçekleşmiştir. Bir leopar köpeği kovalamaya başlar. Köpek bir pencereden tuvalete girmiştir ve tuvaletin kapısı da dışarıdan kilitlidir. Leopar köpeğin peşinden gelmiş ve tıpkı köpek gibi pencereden tuvalete girmistir.
Artık ikisi de klozet alanına sıkışıp kalmışlardır. Köpek leoparı görünce paniğe kapılmış ve sessizce bir köşeye oturarak sonunu beklemeye başlamıştır. Havlamaya bile cesaret edememektedir. Leopar aç olsa da köpeği kovalasa da köpeği yememiştir. İstese tek bir hamlede köpeğin hayatına son verebilir ve karnını doyurabilirdi.
Ancak iki hayvan, neredeyse on iki saat boyunca farklı köşelerde birlikte kalmışlardır. Bu on iki saat boyunca leopar da sessiz bir şekilde beklemeye başlamıştır. Orman Hizmetleri görevlileri leoparı sakinleştirici bir dartla uyuşturup yakalamışlardır.
Şimdi soru şu ki, aç leopar köpeği kolayca yiyebilecek durumdayken neden köpeği yemedi? Yaban hayatı araştırmacıları bu soruyu şöyle yanıtladı: Onlara göre vahşi hayvanlar özgürlükleri konusunda çok hassastır. Özgürlüklerinin alındığını anladıkları anda, açlıklarını unutacak kadar derin bir üzüntü duyabilirler. Esaret altındayken beslenmek için doğal motivasyonu yok olmaya başlar.
Özgürlük ve mutluluk birbirine bağlıdır. Hem özgürlüğünü hem de mutluluğunu kaybeden, çılgın ve umursamaz döngünün en zayıf halkası haline gelen insanların bu hikayeden öğreneceği çok şey olsa gerek...
#özgürlük #mücadele #esaret
Resim önizleme
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar