Necdet TOPÇUOĞLU

Necdet TOPÇUOĞLU

TOHUMTOPRAK.COM
[email protected]

DİN ADAMLARI İLE DEVLET ARASINDAKİ MENFAAT BAĞLARI KOPARTILMALIDIR

19 Mayıs 2024 - 20:01



Yunanistan Başbakanı Çipras, Yunan Diyaneti diyebileceğimiz Ortodoks Kiliseseleri çalışanı tüm Papaz ve Rahipleri Devlet memurluğundan çıkartmaktadır. Papazlar isyan ederek bu karara şiddetle karşı çıkmaktadırlar.

Başbakanı Çipras; "Yunanistan'da sayıları 10 binden fazla olan Rahipler devlet memurluğundan çıkarılacak dönüş yok" demiş, "din işlerinin para karşılığı yapılmasının da asla etik olmadığını" söylemiştir.

Çipras; Yunanistan’ın en büyük giderinin Din adına akşama kadar oturan Rahipler olduğunu, bunların hepsinin devlet memurluğundan çıkarılacağını söylemiştir.

Sistemin aynen Avrupa ülkelerindeki gibi din işlerinin bağış karşılığı, kliseye gelenin gönüllü vermesi gerektiğinin asıl etik olduğunu, zaten dinlerin de kuruluş amacının bu olduğunu, çalışmadan avanta yaşamak devrinin artık bitmesi gerektiğini söylemiştir.

Durum aynen Türkiye de de böyledir. Hiç bir şey üretmeden halkın sırtından geçinen din adamları ve cemaat mensupları devlet kaynaklarından faydalanmamalıdır. Bu menfaat bağları kopmadıkça din ticaretinin önüne geçilmesi mümkün değildir.

Bir düşünsenize Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesi 92 milyar TL. Üstelik bu bütçe yetmiyor ve ek  bütçe talep edilmektedir. Aslında bu düşünce dine karşı olmak değildir. Tam aksine Kur'an hükümlerine uymaktır.  Türkiye'de de Çipras cesaretinde bir devlet adamına ihtiyaç bulunmaktadır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum