Misafir Kalem

Misafir Kalem

Konuk Yazar
[email protected]

HANGİ İNSANLIK YADA NASIL İNSANLIK ?!

21 Ekim 2023 - 19:46



Mesele "insanlık" veya "islam” olsa ise Filistin için gösterdiğiniz tepkinin binde birini de Uygur Türkleri, Yemen, Rojawa, Kazan için de gösterirdiniz.

Tepkiniz siyasal! Derdiniz din olsaydı Uygurda, Kazan'da, Yemen'de, Rojawa'da yaşayanlar da müslüman. Uygur ve Kazan'dakiler hem Türk hem de üstelik. Neden Yemen'de Suud uçaklarının katlettiği binlerce Yemenliye Etiyopyalı göçmene tepki vermediniz böyle en üst perdeden? 

Hatırlayın Çin Halk Cumhuriyeti bakanı Türkiye'ye ziyarete geldiğinde Uygur Türkleri sözcüsü ev hapsine alındı kapısına polis ekibi konuldu protesto etmesin diye. Ses ettiniz mi? Suud Kralı öldü 3 yas ilan edildi sordunuz mu Yemenlilerin Etiyopyalı mültecilerin kanını? Son zamanlarda sınır otesi operasyonlarımızda Rojawa'da 40 üzerinde çocuk öldü biliyor musunuz? Filistinli, Uygur, Kazanlı, Yemenli, Etiyopyalı çocuklar gibi! İnsan yavrularıydı onlar da! Niye tepki vermediniz?

İsrail'in emperyalist güçlerin körüklediği soykırımını, savaş suçunu kabul etmiyoruz. Hamas'ın da sivil halka yönelik yaptiklarını da! İNSANLIK bunu gerektiriyor çünkü. Suudilerin Yemen'e yaptıklarını da, Rus ve Ukrayna güçlerinin Kazan'da yaptıklarını da ve Çin'in Uygur Özerk Cumhuriyetinde yaptıklarını da kabul etmiyoruz! İnsanlık bunu gerektirdigi için. Çünkü biliyoruz; bunca zulüm, bunca ölüm kusması zalimin mazlumların sahip oldugu topraklar ve o toprakların altındaki üstündeki zenginlikler içindir. Bu kirli bir emperyal savaşın din, mezhep, ırk maskesine bürünmüş bir paylaşım projesidir.

Ne yabancı ülkelerin askerlerini bedelini kanla canla ödediğimiz bu topraklarda istiyoruz ne de kendi çocuklarımızın başka ülke topraklarında can vermesini. Biz BARIŞ diyoruz. Özümüz sözümüz barıştır bizim. Çünkü savaşlar tüm canlı hayatına kasteder ve ekolojik ekonomik yıkıma neden olur...

Murat Güneş
Tohum & Toprak Dostluğu 

#savaşahayırbarışhemenşimdi
#tümnatoveabdüsleriboşaltılsın
#sınırötesindeaskerlerçağrılsın
#natovebmemrindekiaskerlerimizgeriçağrılsın
#savaşadeğilhalkabütçe
#eğitimebütçe
#emekliyeasgariücretliyebütçe
#tarımabütçe
#sağlığabütçe
#depremebütçe
#istihdamabütçe

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar